Voor als je wat te vieren hebt…..
en toch niet meteen hoog in je suiker wilt zitten.

Ingrediënten
- 200 gram magere kwark ( op kamertemperatuur)
- 50 ml olijfolie
- 100 gram volkorenmeel
- 100 gram amandelmeel
- 2 appels
- 3 eieren
- wat zoetstof (poeder) of 10 druppels vloeibare zoetstof
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- snufje kaneel
- 10 gram amandelschaafsel (optioneel)
Bereiding
Doe een laagje bakpapier op de bodem van een springvorm (24-26 cm). Verwarm de oven voor naar 175 graden. Meng de kwark, de olijfolie, de zoetstof, de volkorenmeel, amandelmeel, de eieren, het bakpoeder, kaneel en het zout in een mengkom. Mix met een handmixer tot een egaal mengsel. Hoeft niet lang geklopt te worden. Giet daarna het mengsel in de bakvorm. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appel in mooie schijfjes ( ik gebruikte een rasp) en verdeel deze over het mengsel. Vervolgens kun je het een beetje aandrukken en wellicht wat amandelschaafsel er overheen en kaneel.
Bak de cake in ongeveer 50-55 minuten gaar. Laat hem daarna beetje afkoelen en smullen maar!
