Frisse pasta, met garnalen en veel groenten

Ingrediënten voor 4 personen
- 2 uien
- 4 knoflooktenen
- 500 gram broccoli
- 2 rode paprika’s
- halve rode peper
- 1-2 citroenen
- 200 gram fussilli pasta volkoren
- Zout en peper naar smaak
- 125 ml creme fraiche light
Bereiding
Begin met het koken van de pasta, Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes en snijd de paprika klein. Was de citroen en rasp de schil en pers het sap uit.
Spuit een wok in met de PAM spray en bak de grote garnalen totdat ze roze kleuren. Vervolgens haal je ze uit de pan en besprenkel je ze met 1 theelepel citroensap per persoon en bewaar je deze even apart.
Fruit de ui, knoflook en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, citroensap en 4 eetlepels water per persoon toe. Bak dit ca. 10 minuten.
Na 5 minuten voeg je de paprika toe. Na 10 minuten doe je de creme fraiche light erbij en de pasta! bestrooi met peper en zout en evt. nog wat citroen.
Een heerlijke, frisse pasta. Ik zou zeggen…geniet ervan!!