Koolhydraatarme boerenkoolstamppot!

 

Bij New Figure mag je geen aardappelen, omdat dat zetmeel bevat en dat wordt door het lichaam direct omgezet in suiker, mits dit niet verbrand wordt…maar….met dit weer….snakken we naar een heerlijk stammpotje…Probeer deze eens!!

RIngrediënten voor 4 personen

  • 400 gram zoete aardappel
  • Teentje knoflook
  • Kleine (rode) ui
  • boerenkool naar believen
  • 1 eetlepel balsamcio aijn
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • eetlepel melk
  • Optioneel: een bal gehakt van mager rundergehakt

Bereiding

 Kook de zoete aardappelblokjes in 15 minuten gaar in water met zout. Giet dit af en laat dit uitlekken in een vergiet.

 Roerbak de boerenkool in 5 tot 8 minuten. Voeg hier de ui en de knoflook aan toe. Hierna afgieten en toevoegen aan de aardappelblokjes. 

 stamp dit door elkaar met de melk en de balsamico azijn! Smakelijk eten!!

Tip! voor de gehaktbal gebruik je paneermeel, maar dit kun je makkelijk vervangen door volkoren melbatoast, die je in de blender doet. Zo heb je een gezondere keuze!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienten Pasta

Tip

Serveer met wat rucola bovenop.

Voedingswaarden

Calorieën 584

Koolhydraten 66 gr

Eiwitten 40 gr

Vetten 17 gr

Vezels 7 gr

Liefs Stance

Instagram @svl89