lasagne met zalm (of kip) en courgette

Ingrediënten voor 4 personen




Ingredienten:
  • 2 courgettes
  • 8 volkoren lasagnebladen
  • 300 gram roomkaas light bv Philadelphia naturel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels oregano
  • 4 eetlepels olijfolie of frylight bakspray
  • 200 gram gerookte zalm of kipreepjes
  • Bosje dille of Italiaanse kruiden
  • 50 gram Parmezaanse kaas 
 
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de geschaafde courgetteplakken in dezelfde lengte als de lasagnebladen.
  2. Stoom de courgette in een zeef of stoommandje in circa 5 minuten beetgaar.
  3. Meng de roomkaas met de knoflook en de oregano, 2 eetlepels olijfolie en flink wat peper. Leg de lasagnebladen in de ovenschaal en bestrijk deze met een beetje Frylight of olijfolie.
  4. Bestrijk wat met het roomkaasmengsel, beleg vervolgens met zalm en fijngehakte dille en daarop een laag courgetteplakken.
  5. Leg daar weer een laag lasagnebladen overheen en herhaal de lagen totdat alle ingrediënten op zijn. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en bak de lasagne 20-25 minuten in de oven. 

 

Heerlijk recept!