Groene Asperges uit de ovenĀ 

Ingredienten voor 2 personen

  • 400 gram groene asperges
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 4 zongedroogde tomaten
  • sla naar keuze
  • pem spray en bakpapier
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Snijd de zongedroogde tomaten; de sjalot in kleine stukjes. Snij ook de kipfilet in stukjes. Snijd van de onderkant van de groene asperges ongeveer 2 cm. Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat en spray deze in met de pamspray. Leg daar vervolgens de asperges op en voeg naar smaak peper en zout toe aan de asperges. Plaats de bakplaat in het midden van de oven enĀ  bak de asperges goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten. In de tussentijd roer in een kom de stukjes sjalot, tomaten met de balsamicoazijn en laat dit 5 minuten marineren. Schep daar vervolgens de andere ingredienten doorheen.

Verdeel, zodra de asperges klaar zijn dit over 2 borden en schep daar 1 tot 2 eetlepels van de zojuist gemaakte dressing overheen.

Je kunt deze eten met zilvervliesrijst, maar ook met een heerlijke salade.

Smakelijk eten!!