Eiwitrijke pasta met garnalen en broccoli en een frissa citroenroomsaus

en d Ingrediënten voor 4 personen
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 500 gram broccoli
- 2 rode paprika’s
- halve rode peper
- 1 of 2 citroenen
- 200 gram volkoren pasta ongekookt ( fussili is hier lekker bij)
- 500 gram grote garnalen
- 125 ml creme fraiche light
- Peper en zout
- PAM Spray
Bereiding
Kook de pasta al dente volgens kookvoorschrift.
Snipper de uien en snijd ( of pers) de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd de broccoli in hele kleine roosjes en snijd ook de paprika klein. Was de citroen en rasp de schil en pers het sap uit.
Vervolgens spuit je een wok op hapjespan in met de PAM-spray en bak je de grote garnalen totdat ze roze kleuren en haal je ze uit de pan. Besprenkel zze met 1 tl citroensap per persoon en bewaar apart. Fruit de uit, knoflooken rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, 1 eetl citroenrasp en 4 eetlepel water per persoon toe.
Bak dit circa 10 minuten. Voeg na 5 minuten de paprika en de creme fraiche toe. Uiteindelijk voeg de je garnalen en de fussili toe. Bestrooi dit alles met peper en zout naar smaak, et voila!!
