Een pasta die verrast door zijn smaak

Ingrediënten voor 4 personen
- 2 uien
- 4 knoflooktenen
- 1/2 rode peper
- 2 vleestomaten
- 2 courgettes
- 2,5 tl rozemarijn
- 240 gr volkoren pasta
- 400 gram rundergehakt
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 el olijfolie
- 1,5 el zoetstof
- 2 el zwarte balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat en de courgette in dunne plakken. Verdeel de tomaat en de courgette op een bakplaat met bakpapier, besprenkel de olijfolie en bestrooi met de helft van de rozemarijn, peper en zout en bak dit 15-20 minuten in de oven.
Verhit pamspray in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, rode peper, de rest van de rozemarijn en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg de zoetstof en 1 el balsamicoazijn toe aan het rundergehakt en bak dit nog 1 minuut door. Nu voeg je de gepelde tomaten toe en maak deze klein.
Als de past klaar is , voeg je deze toe aan het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de courgette en tomaat.
Echt een aanrader!! Smakelijk eten!
Als de saus klaar is en je pasta beetgaar, meng je in de pan de saus door de pasta zodat alles goed verdeeld is. Opscheppen, eventueel bestrooien met een klein beetje Parmezaanse kaas en geniet!!

Tip
Serveer met wat rucola bovenop.
Voedingswaarden
Calorieën 584
Koolhydraten 66 gr
Eiwitten 40 gr
Vetten 17 gr
Vezels 7 gr
Liefs Stance
Instagram @svl89